Nyt fra Tejn

 

Her forsøger vi at orientere om væsentlige begivenheder i eller med betydning for Tejn og opland. Giv gerne besked til webmaster, hvis du har noget, du synes skal med. Se også begivenhedskalenderen.


Tejn Borgerforenings ordinære generalforsamling 2019 (19.5.2019)
Referat og tilhørende dokumenter er nu offentlige her.

Trolling Master Bornholm 2020 er fastlagt (9.5.2019)
Det bliver i uge 17, d.v.s. 22.-25. april. Tilmelding kan ske fra 1. oktober. Læs mere her!

Skt. Hans aften uden bål (21.6.2018)
Efter noget i retning af 2 måneder uden regn har Bornholm nået tørkeindeks 10 (= max.). Der er derfor forbud mod afbrænding af bål. Nogle få millimeter regn i dag og forventet endnu færre i morgen ændrer ikke på det. Tejn Borgerforening gennemfører selvfølgeligt alligevel sin Skt. Hansfest men altså uden at sende heksen til Bloksbjerg.

Tejn Borgerforenings generalforsamling 2018 (15.4.2018)
Referat og tilhørende dokumenter er nu offentlige her.

Trolling Master 2018 er nu fastlagt (9.6.2017)
 Det bliver mod sædvane i uge 18 for ikke at kollidere med Bededagsferien. Tilmelding kan ske fra 1. oktober. Læs mere her!

Stensamling m.m. på Tejnepynten (9.6.2017)
Lørdagene i år er meget optaget, så Tejn Borgerforening forsøger at lægge arbejdsdagen fredag eftermiddag, den 9. juni kl. 16 og et par timer frem.

Bål på Tejnepynten (6.6.2017)
Der er opsat markeringsbånd, hvor man er meget velkommen til at lægge materiale til vores Sct. Hans bål.
Det skal være tørt og godt bålkvas – ikke grønne grene og store skryner.
Vi håber, I vil hjælpe til med at lægge det op til et bål og blive indenfor markeringen.

Medborgerhuset, nye regler vedr. rengøring (1.5.2017)
Det er nu obligatorisk at betale for rengøring efter et arrangement. (Hvilket ikke betyder, at det er i orden at efterlade kaos, når I går.)

Trolling Master (10.4.2017)
Borgerforeningens velkomstfolder for dette år er nu udgivet. Ligeledes har webredaktøren fået færdiggjort siderne her på sitet om begivenheden. Alle 350 pladser, der i år er sat som max. deltagerantal, er forlængst booket.

Fjernvarme (opdateret 10.4.2017)
Fjernvarmen kommer nu endnu, endnu senere til Tejn. Det og meget andet fik vi at vide på orienteringsmødet 29. marts. Se Forsyningens hjemmeside (bemærk: Ny webadresse: www.beof.dk), hvor I bl.a. finder den aktuelle tidsplan for gravning og konvertering på de enkelte adresser.

Hvis I klikker videre til tidsplanen, skal I kigge efter jeres gade og derefter langt ude til højre finde de røde felter, som markerer, hvornår I vil blive "konverteret" til fjernvarme.

Men inden da skal der laves installation og stikledning, så I er klar. I vil blive kontaktet derom, hvis I er tilmeldt. HUSK, at I altid kan få svar på spørgsmål og høre om de nyeste planer i Forsyningens midlertidige kontor i den gamle politistation på Kirkepladsen i Allinge. Der er åbent onsdage kl. 14.00-17.30.

Årets julehus (2.1.2017)
er nu fundet og ejerne er underrettet. Det ligger på Tejnvej 46. Se det her.

Gran Sasso lukket (11.12.2016)
Vores og ikke mindst turisternes redningsplanke, når sulten melder sig, er sat til salg. Så nu er chancen der for at blive pølsemand, pizzabager eller, hvad du nu finder på at lave på dette historiske sted.

Idræt på Nordlandet
TIF og ASG har husstandsomdelt programmet for den kommende sæson 2016/17.

Ny kontaktperson vedr. udlejning af medborgerhuset (3.8.2016)
Kirsten Gehrke overtager efter Karen Pitzner Grönvald. Se mere her.

Trolling Master Bornholm (20.3.2016)
Tejns store havne-/by-/folkefest nærmer sig med raske skridt; (første) startskud lyder den 27. april, altså om en god måneds tid. Ifølge Trolling Masters nyhedsbrev nr. 8 er der tilmeldt 310 både, d.v.s. der er endnu plads til 90 både. Se praktiske oplysninger i Tejn Borgerforenings informationsfolder. Det store arrangement er ikke muligt uden indsats af mange frivillige hænder; har du lyst til at være med, så se telefonnumre til kontaktpersoner på Borgerforeningens side om Trolling Master 2016.

Årets julehus 2015
Der var flere flotte kandidater, se mere om det her.

Tejn på facebook (1.10.2015)
Du kan finde nyt og gammelt om Tejn på facebook i grupperne 'Tejnestiften' og 'Tejn lokalhistoriske Arkiv'.

400 både til Trolling Master Bornholm (13.4.2015)
Baseret på erfaringerne fra TMB 2014 med 330 både i Tejn havn, og fordi man måtte sige nej til en del derudover, som gerne ville have været med, har ledelsen besluttet at udvide deltagerantallet i 2015 til 400 både. Og de 400 pladser er for længst optaget! Med den nye jollehavn og aftaler med havnens faste brugere er de ekstra 70 bådpladser også skaffet. Uden for redaktørens vinduer kører allerede en strøm af bådtrailere med trollingbåde forbi, så trollingstemningen er ved at indfinde sig her på Tejn havn. Læs om årets Trolling Master her.

Vildmarksbad og sauna på Tejn havn
De nye faciliteter, der også omfatter omklædningshus og bordgrill blev indviet søndag, den 1. februar 2015. Læs Rytterknægtens reportage. "Badeafdelingen" er placeret på den nye jollehavn, der blev taget i brug til Trolling Master Bornholm 2014, og der er også en trappe fra broen ned i Østersøen. Jollehavn og badefaciliteter er blevet til for midler bevilget af LAG Bornholm til etablering af flere/bedre faciliteter for havnens brugere.

Årets julehus 2014
... kan du se her.

Årets julehus 2013
Borgerforeningen har indstiftet et diplom til det flottest julesmykkede hus. Se årets hus her.

Café Norden
Tejn Bageri ved René og Sara Wang-Hansen har længe haft udendørs borde, hvor man kan nyde kaffe, kager og andre lækkerier fra bageriet. Nu har de også åbnet en indendørs café, hvor man kan sidde hele året. De har også fået opgraderet køkkenet, så der kan serveres "rigtig" mad i caféen, som Take-Away eller til selskaber op til 100 personer. Se menukortet og meget mere.

Nyt om arrangementer i Tejn, se aktivitetskalenderen.

Klaverstol, regulérbar, efterlyses til Tejn Medborgerhus. Henvendelse til Brita 56 48 16 70.

Ny aktivitet i medborgerhuset: Lea Lindgreen vil tromme kreative sjæle sammen i medborgerhuset mandag eftermiddage kl. 14-17 under titlen "Kreative hyggeeftermiddage".

Vandværkets generalforsamling den 28. februar forløb uden dramatik under ledelse af Borgerforeningens kasserer, Bente Friis. Læs mere om vandværket og andelsselskabet bag på www.tejnvand.dk.

Gadebelysningens tænd- og sluk-tider i Tejn er ændret. På baggrund af henvendelser fra borgerne har Tejn Borgerforening rettet henvendelse til regionskommunen, Teknik og Miljø, der med kort varsel har indført de nye tider: Lyset tændes kl. 5.00 og slukkes kl. 24.00, dog natten efter fredag og lørdag: kl. 2.30. Det betyder dog ikke, at lyset er tændt om dagen; som bekendt er der automatisk slukning i de lyse timer.

Vidste du? ... at du kan nøjes med at skrive www.tejn.dk eller sågar kun tejn.dk for at komme til borgerforeningens hjemmeside?

Raketafskydning fra Tejnepynten? Eller hva' ... Læs løsningen her!


 

20.7.2019 Tejn Borgerforening, c/o Brita Hansen, Lærkeløkken 6, tlf. 56 48 16 70.  E-mail Webmaster